Uniek drukwerk

Stansen

Een stansmachine is een machine waarmee uit bijvoorbeeld papier stukken kunnen worden gehaald. Het stansen is eigenlijk materiaal eruit slaan. Bij stansen is het eruit geslagen materiaal het product. Met een stansmachine is het ook mogelijk reliëf aan een product te geven. 

Pregen

Pregen (ook wel blinddrukken genoemd) is het aanbrengen van hoogteverschillen in papier. De preeg komt tot stand door middel van een messingstempel (ook wel cliché) en een contravorm. Blinddruk is geschikt voor fijne tekeningen, letters en volvlakken en kan in of op het papier liggen.

Vouwen

De termen flyer en folder worden vaak door elkaar gebruikt. Drukwerk met één of meer vouwen is een folder, als het ongevouwen is, wordt het een flyer genoemd. Naast de bedrukking zijn de vorm en vouwwijze belangrijk voor de uitstraling, de functionaliteit en de manier waarop de boodschap overkomt. Laat je door ons informeren over de verschillende vouw wijzes!

Foliën

Folie wordt aangeboden in vele kleuren en tinten. De meest populaire zijn de metallic goud en metallic zilver, maar de folie kleuren zijn ook verkrijgbaar in brons, koper, donkerblauw, cyaan, groen, rood, rose goud, holografisch, etc..

Cacheren

Cacheren is het plakken van drukwerk op-, om- en/of tegen een kartonnen of kunststof ondergrond. We kunnen hiervoor verschillende kleuren gebruiken waardoor je drukwerk niet alleen steviger wordt, maar er ook een unieke luxe uitstraling door krijgt.

Lamineren

Met lamineren bescherm je je drukwerk. Het krijgt een mooie glans of juist een matte uitstraling. Ook wordt het slijtvaster. Met laminaat kan er ook een structuur in je drukwerk worden aangebracht. Zo lijkt het dan net of het drukwerk op linnen is gedrukt.

Rillen

Met rillen creëer je een vouwlijn, waarmee je een strakke vouw kunt maken in het drukwerk. Ook voorkomt het dat het papier op de vouwlijn ‘breekt’.

Kleur op snee

Drukwerk met ‘kleur op snee’, betekent drukwerk met gekleurde zijkanten. Een notitieblok, uitnodiging of visitekaartje valt meteen op als het een gekleurde zijkant heeft. We kunnen vele kleuren leveren, kies voor subtiel zwart, stijlvol goud of juist een felle contrasterende kleur. Kleur op snee komt het best tot zijn recht op papier met diktes vanaf 300 grams, óf op een stapel papierVraag gerust naar de mogelijkheden.