Adobe Indesign pakket maken (open document) 

Hieronder een stappenplan hoe je een pakket maakt van je Indesign opmaak bestand. Stuur je enkel het Indesign bestand op, dan kunnen we hier niet mee werken. Het bestand heeft namelijk koppelingen naar lettertypes en afbeeldingen op je eigen PC/Mac. Lettertypes en afbeeldingen waar wij dus niet bij kunnen. Met een pakket kunnen we je helpen wijzigingen aan te brengen in een document of een goede PDF te genereren volgens onze drukspecificaties.

Stap 1:

Open Adobe InDesign

Stap 2:

Ga boven in de menubalk naar Bestand en vervolgens naar Pakket.

Stap 3:

In het volgende overzicht kan je zien of er nog lettertypes en/of afbeeldingen ontbreken.

Zorg er altijd voor dat er geen driehoekjes meer staan voor de lettertypes/koppelingen. Zie hiernaast. 

Als er wel driehoekjes staan dan bestaat de kans dat lettertypes en/of afbeeldingen nog niet goed doorkomen, en we het bestand dan alsnog niet goed kunnen openen.

Ontbrekende lettertypes wijzigen/zoeken doe je zo.
Ontbrekende afbeeldingen wijzigen/zoeken doe je zo.

Als alles goed gekoppeld staat kan je klikken op pakket.

Stap 4:

Nu selecteren we wat er in het pakket moet komen. Om goed met een bestand te kunnen werken hebben we de lettertypes en afbeeldingen nodig.

Ook een IDML bestand (uitwisselingsbestand) is handig om erbij te hebben. Dit bestand kan in de meeste versies van Indesign geopend worden. Als je dus in een nieuwere versie van Indesign werkt dan ons, dan kunnen wij met het IDML bestand het toch nog openen.

Zie hiernaast waar je een vinkje voor moet zetten. Bovenaan geef je de naam van het pakket op.

 

Stap 5:

Het pakket is nu gemaakt en staat ergens als een mapje op je schijf. Nu kan je het mapje inpakken en via een compressie programma comprimeren.

Vervolgens kan je het ZIP/RAR bestand via mail of WeTransfer naar dtp@tesligte.nl sturen.