Algemeen aanleveren

Bestandsformaat

Wij werken met een PDF workflow. Graag krijgen we dan ook een PDF bestand aangeleverd. Een PDF gemaakt met onze PDF settings geeft de kleinste kans op fouten. Mocht je er helmaal niet uitkomen, helpen we je graag. We hebben dan wel het originele opmaakbestand nodig, zodat we daarvan een PDF kunnen generen die aan de drukeisen voldoen.

Bestandscontrole

Ieder bestand dat bij ons binnenkomt wordt gecontroleerd. Als het bestand niet goed is aangeleverd zullen we doorgeven wat het probleem is en hoe het eventueel verholpen kan worden. Ben je niet helemaal zeker van je zaak, dan kunnen we het bestand van te voren controleren. 

Kleur

Wij drukken volgens de ISO 12647-2 offset standaard. Dit is de standaard voor offset drukwerk. Op deze manier ontstaat er zo min mogelijk kleurverschil in drukwerk. Let wel op dat de ISO standaard een marge heeft. Zo kan het drukwerk van verschillende drukkerijen toch nog een kleurverschil opleveren.

Kleurprofielen

Volgens de ISO norm werken we met ICC profielen. Voor coated papier (gestreken) is dit het ISO Coated v2 (ECI) profiel en voor uncoated (ongestreken) papier is dit PSO uncoated ISO12647 (ECI). Als dit ICC profiel gebruikt wordt krijg je op je beeldscherm een redelijk beeld hoe je kleuren er in het echt op papier uit komen. Het scherm is echter NOOIT een kleur referentie! Als je een PDF maakt met onze settings, worden kleuren automatisch omgezet naar CMYK met deze profielen.

Beeld

Beeldmateriaal willen we graag ontvangen op een resolutie van minimaal 300dpi in het te drukken formaat. 

Fonts

Lettertypes moeten altijd ingesloten worden. Indien dit niet mogelijk is mogen ze ook omgezet worden naar lettercontouren.

Kleurproofing

Wij beschikken over een full colour plotter die het drukwerk tot 95% kan benaderen. Zo kunnen we je van tevoren laten zien hoe kleuren er daadwerkelijk uit komt te zien. Dit systeem is gebaseerd op full colour drukwerk op coated (gestreken) papier en met een conventieel raster. Steunkleuren zullen hier altijd een afwijking vertonen en is geen refrentie. Steunkleuren bepalen we aan de hand van kleurenwaaiers. Die is bij ons in te zien. We beschikken o.a. over Pantone en HKS waaiers.